Noelia

Romantická sukýnka NOELIA je ušitá ze 100% hedvábí – dupionu. K vlastnostem hedvábí asi není potřeba mnoho dodávat, v létě chladí – v zimě hřeje …. I když dupion Vás v chladnějších dnech asi nezahřeje, rozhodně nestudí. Nosit se dá “na svátek i na pátek”, s balerínami nebo teniskami 🙂

„Hedvábný dupion je elegantní látka s charakteristickou strukturou. V plátnové vazbě jsou v útku (příčně) použity hedvábné nitě s nestejnoměrnou tloušťkou, které na látce vytváří speciální texturu a dávají jí nenápadný lesk (útkové nitě mají jinou barvu než nitě osnovní, díky čemuž je látka „měňavá“ dle světla a úhlu pohledu). Tato látka je ručně tkaná, vyznačuje se hrubším povrchem. Ačkoliv je dupion tenký a lehký, je poměrně tuhý (kontaktem s vodou změknou. Dupion se dobře hodí se na celou škálu oděvů (vypasované šaty s podšívkou, široké sukně, saka, vesty, historické oděvy)“… zkráceně dle informace prodejce.

Sukýnka je střižená z osmi dílů, můžete ji mít rovně spuštěnou anebo mírně nadýchanou, jak vidíte na fotografiích, přenastavení zabere minutku. Pružný lem, do kterého je v pase všitá barevně ladí.

Přestože se jedná o hedvábí je možné jej prát, v chladnější vodě, v ruce. Díky střihu sukně se jednoduše vyžehlí. Sukýnka, kterou nabízím je opraná a vyžehlená, nezmění proto dozajista po oprání ani tvar, ani délku.

 Velikost:

–      Obvod sukýnky v místě, kde ji budete nosit je cca 68 – 98 cm (pas, boky,… viz návod na změření na https://www.lenuska.cz/obchodni-podminky/

–      celková boční délka sukně včetně pružného lemu je 102 cm (je možné zkrátit) – napište si o délku

 Cena: 2.590 Kč